Agenda

Zondag 19 januari 2020 Nieuwjaarsconcert Wilhelminakerk
Zaterdag 21 en zondag 22 maart 2020 Repetitieweekend
Zondag 5 april 2020 Concert Spant!

Data (of tijden) gemarkeerd met een * zijn onder voorbehoud

Nieuws

Opmerkingen, nieuwtjes en/of suggesties kunt u mailen naar info@muziekvereniginghetgooi.nl
Meer nieuws kunt u lezen in de nieuwsbrieven. Deze staan op de pagina Activiteiten.Nieuwjaarsconcert 2020

Muziekvereniging Het Gooi verwelkomt 2020 met een prachtig nieuwjaarsconcert. Traditionele nieuwjaarsmuziekstukken, maar ook andere klassiekers staan op het programma. Als klap op de vuurpijl zal ook zanger Luilf van Dam zijn opwachting maken. Uiteraard zal de jeugd van G-Force! ook van zich laten horen. Wij nodigen u van harte uit om het nieuwjaarsconcert met ons te beleven.
Wilhelminakerk Bussum, 16.00 uur.

Kaartjes (€ 5,00 of een gezinskaart voor € 10,00) te koop via info@muziekvereniginghetgooi.nl of bij de kassa van de kerk.Koffieconcert Woerden

Onze dirigent Jan van Dam is ook dirigent van Muziekvereniging “De Vriendschap” in Woerden. Daardoor is het idee ontstaan om een gezamenlijk koffieconcert te geven. Dit concert heeft op 13 oktober plaatsgevonden in boerderij de Boerinn in Kamerik. Een mooie locatie net buiten Woerden. Beide orkesten hebben afzonderlijk diverse, moeilijke en vrolijke stukken gespeeld. Tot slot zijn er twee nummers gezamelijk gespeeld. Dat was gezien de beschibare ruimte nog wel een uitdaging, maar gelukkig wel geslaagd.
Het publiek was in grote getalen op het concert afgekomen, wat deze samenwerking nog specialer maakte. Dit smaakt zeker naar meer (koffie).

Bussum Cultureel

Op zaterdag 7 september brak er om 11 uur een geweldige regenbui los. Dat hadden we aan zien komen en daarom werd er door het orkest in de gastvrije Wilhelminakerk gespeeld. Goede akoestiek en enthousiast schuilend publiek maakten dat het orkest een prima concertje gegeven heeft.
Bij onze informatiestand was het in het begin erg rustig maar dat werd later op de dag veel beter.
Al met al een geslaagde dag.

Voorjaarsconcert in Ierse stijl van muziekvereniging Het Gooi m.m.v. Celtic Swing

Op zondag 7 april presenteert muziekvereniging Het Gooi onder leiding van Jan van Dam in Spant! in Bussum haar inmiddels traditionele voorjaarsconcert. Dit keer in samenwerking met de Irish Danceacademy Celtic Swing.
Muziekvereniging Het Gooi bestaat uit een 60 tal enthousiaste amateurmuzikanten. Een vereniging die niet meer weg te denken is uit onze gemeente Gooise Meren. Er wordt veel aandacht gegeven aan de jeugd. Het jeugdorkest G-Force krijgt dan ook een welverdiende plek op het podium.
Celtic Swing is een gerenommeerde dansschool van Ierse volksdansen. Onder leiding van Marijke Schalkx zijn er al diverse nationale en internationale prijzen gewonnen.
De samenwerking tussen muziekvereniging Het Gooi en Celtic Swing beloofd spectaculair te worden. Want wie kan er stil blijven zitten bij Dublin Dances, Cry me a river of the Riverdance? Met nog vele andere muzikale werken, waaronder Music for a Festival, gaat het weer een spetterend concert worden.
U kunt er bij zijn op zondag 7 april om 14.30 uur. Kaartverkoop op de dag aan de kassa van Theater Spant! of via info@muziekvereniginghetgooi.nl

Nieuwjaarsconcert 20 januari 2019

Muziekvereniging Het Gooi verwelkomt 2019 met een Nieuwjaarsconcert.
Traditionele nieuwjaars muziekstukken zoals De Radetzkimars, de Annenpolka en An der schönen blauen Donau zullen niet ontbreken. Maar ook het ingetogen Ave Maria, gezongen door de vader van dirigent Jan van Dam, staat op het programma. Het hele programma gaan we niet verklappen, wij nodigen u namelijk van harte uit om het Nieuwjaarsconcert met ons te beleven.

Zondag 20 januari, aanvang 16.00 uur
Spant! Dr. Abraham Kuyperlaan 3, 1402 SB Bussum
Entree € 3,- kaart verkoop aan de kassa en via info@muziekvereniginghetgooi.nl

Plannen voor 2019

Het jaarprogramma van 2019 zal er iets anders uitzien dan andere jaren. Zo zal er in 2018 geen Kerstconcert plaatsvinden, maar geven we in 2019 een Nieuwjaarsconcert. Daarnaast zijn we bezig een duo-concert met een andere vereniging op te zetten. Om vast warm te lopen voor 2019, geeft Muzkiekvereniging het Gooi samen met het Fanfare-orkest Leo een concert in het MCO gebouw op 20 november. We zien jou toch ook in Hilversum?

Het programma voor het jaarlijkse concert in April in Spant! is nagenoeg rond. In 2019 is het thema “Celtic Rumours” en in dat kader is er contact gelegd met een Ierse dansgroep uit Vlaardingen: Celtic Swing. Natuurlijk zal ook de jeugd van zich laten horen. We gaan er weer wat moois van maken.

Maar voordat we 2019 muzikaal gaan inluiden tijdens een nieuwjaarsconcert in Spant! op 20 januari 2019, sluiten we 2018 niet zonder muziek af.
Dit jaar is G-Force! weer gevraagd voor de intocht van Sinterklaas in Huizen op vrijdag 23 november. Tussen 18.00-20.00 uur verzorgen wij daar de muziek. Nieuw dit jaar is dat we gaan “meelopen “ in de optocht. Hoe dat zal uitpakken is voor iedereen nog een verrassing!! Dus kom zeker kijken en luisteren!

Tot slot. G-Force! en de Blazersband kunnen nog wel versterking gebruiken. Dus speel je een instrument, geef je dan snel op, want er is niets leukers en gezelligers dan samen muziek maken! Meer informatie vind je op onze websie of stuur een mailtje aan jeugd@muziekvereniginghetgooi.nl.

Algemene Verordening Gegevensbescherming

AVG staat voor de nieuwe Europese privacywet Algemene Verordening Gegevensbescherming. Deze wet is op 25 mei 2018 in werking getreden. Bedrijven, stichtingen en ook verenigingen moeten hieraan voldoen. Op de contactpagina vindt u meer informatie over het privacy beleid van Muziekvereniging Het Gooi.

Foto's concert Spant! 8 april 2018

De foto's van het jaarlijkse concert in Spant! staan op de website. Het eerste concert onder leiding van Jan van Dam en zeker niet het makkelijkste programma dat in een zeer korte tijd is ingestudeerd. Het was een zeer geslaagde muzikale zondag! We willen alle bezoekers nogmaals hartelijk dank de aanwezigheid en het kopen van de lootjes. Zonder publiek, geen concert. Tot het volgende optreden!

Rabobank Clubkas Campagne 10 april 2018

In de nieuwsbrief van februari is aandacht gevraagd voor de Rabobank Clubkas Campagne. In maart konden leden van de Rabobank Gooi en Vechtstreek stemmen uitbrengen op hun favoriete club. Elke stem was geld waard, waarbij er in totaal een aardig bedrag te verdelen was.
Aan alle leden was gevraagd om te stemmen op Muziekvereniging het Gooi, zodat de de daaruit voorkomende finaciele bijdrage gebruikt kan gaan worden voor de jeugdopleiding.

Maandag 10 april hebben Willem Jansen en Lida Spillekom namens onze vereniging een cheque in ontvangst mogen nemen ter waarde van € 989,04 euro. Een prachtig bedrag. Het bestuur bedankt iedereen die voor Muziekvereniging Het Gooi heeft gestemd.

Afscheidsconcert Sint Jozefkerk

Dit weekend is het jaarlijkse repetitieweekend van muziekvereniging Het Gooi. Nog even de laatste puntjes op de i zetten voor het concert van 8 april in Spant!. Dit jaar sluiten we weekend anders af dan andere jaren. Zondagmiddag 25 maart geeft muziekverenging Het Gooi een afscheidsconcert in de Sint Jozefkerk. Na ruim 60 jaar zal de kerk haar duren sluiten. Een muziekaal afscheid is dan zeker op zijn plaats. We hopen u allen nog een laatste keer te mogen ontvangen in de Sint Jozefkerk.

In Memoriam Gerard Smit

Afgelopen dinsdag 16 januari 2018 is Gerard Smit op negenenzeventig jarige leeftijd overleden. Hij was een muzikant in hart en nieren.
Als trombonist speelde hij in verschillende orkesten waaronder de toenmalige Amsterdamse Politiekapel. In de jaren 80 is hij enkele jaren dirigent geweest van Muziekvereniging St. Jozef. Hij heeft veel leden die nu in ons orkest spelen lesgegeven.
In 2003 is hij als trombonist lid geworden van Muziekvereniging Crescendo. Hij was een groot stimulator van ensemblespel. Al vele jaren zorgde hij ervoor dat op de ensembleavond er een koperkwartet of trio optrad onder zijn bezielende leiding.
Gerard was nauw betrokken bij de vereniging en was met zijn ervaring een goede steun. De laatste jaren speelde hij op de es-bas. Op het kerstconcert in 2017 was hij als toehoorder aanwezig in de Jozefkerk.
Wij wensen de familie alle sterkte toe om dit verlies te dragen.

       


De blazersband zoekt bandleden!Ook dit jaar wil Muziekvereniging Het Gooi weer een blazersband starten. Hiervoor zijn minimaal 3 leerlingen nodig die maximaal 1 jaar les hebben. Het maakt niet uit welk insturment je bespeelt, als het je leuk lijkt om in een band te spelen, ben je van harte welkom. De blazerband is de band waar je bij moet zitten om samen te leren spelen en er zelf nog beter door te worden. Dus speel je nog niet zo lang een muziekinstrument? Kom dan een keer langs op donderdagmiddag van 17.00 tot 17.45 uur. Gewoon om te luisteren, maar meteen meespelen kan natuurlijk ook. Tot dondermiddag! Meer informatie: jeugd@muziekvereniginghetgooi.nl.


G-Force! zoekt saxofonisten en fluitistenJeugdorkest G-Force! oefent elke avond met groots enthousiasme voor alle soorten optredens. Van Sinterklaasintochten tot het jaarlijkse concert in Spant en van muzikale aanmoedigingen bij de avondvierdaagse tot kerstconcerten in Bussum en omstreken. Niets is te gek, maar wel beregezellig. Uiteraard wordt er alleen maar moderne nummer gespeeld van onder andere Coldplay, Macklemore & Ryan Lewis en Ed Sheeran. G-Force! Kan altijd nieuwe orkestleden gebruiken. Momenteel zijn vooral leerlingen die saxofoon of dwarsfluit spelen van harte welkom. Dus speel je Saxofoon of dwarsfluit? Kom dan een keer langs op donderdagavond van 19.00 tot 19.45 uur. Gewoon om te luisteren, maar meteen meespelen kan natuurlijk ook. Tot donderavond! Meer informatie: jeugd@muziekvereniginghetgooi.nl.OUD PAPIER – HULP GEVRAAGD

De ploeg die maandelijks in twee uurtjes een wijk loopt met een prachtige vrachtauto wordt steeds kleiner. Daarom hierbij het verzoek om versterking. Wie komt hen helpen? Vrienden, partners, iedereen is welkom. Dan kunnen we de frequentie weer terugbrengen tot 2-3 maal per jaar. Je steunt onze vereniging en het milieu. Opgeven kan via info@muziekverenginghetgooi.nl

Donderdag 5 oktober 2017

Sinds 5 oktober 2017 is Jan van Dam dirigent van ons orkest! Jan is 38 en is al jaren uitvoerend musicus op euphonium bij de regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers. En nu is hij dus ook dirigent van Muziekvereniging het Gooi.

Maandag 10 april 2017

In de nieuwsbrief van februari is aandacht gevraagd voor de Rabobank Clubkas Campagne. In maart konden leden van de Rabobank Gooi en Vechtstreek stemmen uitbrengen op hun favoriete club. Elke stem was geld waard, waarbij er in totaal € 75.000,- te verdelen was.
Aan alle leden was gevraagd om te stemmen op Muziekvereniging het Gooi, zodat de de daaruit voorkomende finaciele bijdrage gebruikt kan gaan worden voor de jeugdopleiding.

Afgelopen donderdag heeft Mevrouw Spillekom namens onze vereniging een cheque in ontvangst mogen nemen ter waarde van € 1.088,40 euro. Een prachtig bedrag. Het bestuur bedankt iedereen die voor Muziekvereniging Het Gooi heeft gestemd.

CONCERT SPANT!Op zondag 9 april presenteert muziekvereniging Het Gooi onder leiding van Thomas Lowe in Spant! in Bussum haar inmiddels traditionele voorjaarsconcert.
Muziekvereniging Het Gooi bestaat uit een 60 tal enthousiaste amateurmuzikanten. Een vereniging die niet meer weg te denken is uit onze gemeente Gooise Meren. Er wordt veel aandacht gegeven aan de jeugd. Het jeugdorkest G-Force! en de Blazersband krijgen dan ook een welverdiende plek op het podium.
Het resultaat van de wekelijkse repetities is op 9 april te beluisteren. Op het programma staan herkenbare melodieën als: Out of Africa, Pokémon en Efteling Highlights. Maar ook het bijzonder indringende stuk ‘The Story of Anne Frank’ van componist Otto Schwarz. Het levensverhaal van Anne Frank (1929-1945) wordt muzikaal weergegeven. Met dit werk wil de componist, die zelf vader is van twee dochters, een statement maken tegen elke vorm van racisme.
U kunt er bij zijn op zondag 9 april, kaartverkoop op de dag aan de kassa van theater Spant! of via info@muziekvereniginghetgooi.nl

Zondag 1 januari 2017

Maandag 18 december 2017

De laatste jaren liep de belangstelling voor de nieuwjaarsreceptie wat terug. Vaak was er veel 'concurrentie van andere verenigingen en familiebezoeken. Daarom is gekozen om in 2017 te starten met een Nieuwjaarsrepetitie. Eerst repeteren en daarna onder het genot van een hapje en drankje een nieuw muzikaal jaar in te luiden. Laten we het nieuwe jaar goed beginnen met een grote opkomst.
Uiteraard zijn donateurs ook van harte welkom. Donderdag 12 januari om 21.00 uur.

Maandag 14 november 2016

Afgelopen maanden heeft dirigent Bart Roobol, samen met zijn twee orkesten, naar het uitwisselingsconcert van afgelopen zaterdag uitgekeken. En terecht! Het was een fantastisch concert. Beide orkesten hebben maximaal gepresteerd en een zeer afwisselend en onderhoudend muzikaal programma ten gehore gebracht. De finale was de klap op de vuurpijl. Een 90-koppig orkest zorgde voor een swingend einde vol uptown Funk. We willen de Leon Fanfare hartelijk danken voor de samenwerking. Hopelijk volgen er nog meer van deze geslaagde uitwisselingsconcerten! De foto's van het concert zijn terug te vinden op de website. En op facebook zijn naast diverse foto's ook filmpjes geplaatst. Een uitgelezen kans om nogmaals te genieten van het muzikaal spektakel.

Maandag 13 juni 2016

Vorig weekend stond geheel in het teken van Deining in Bussum ter ere van het 10-jarig jubileum van Shantykoor Het Ruime Sop. Het driedaagse festijn werd zondag 5 juni afgesloten met diverse optreden van de muziekverenigingen uit de gemeente Gooise Meren. Er waren meerdere podia in Bussum, waar de verschillende vereniging te beluisteren waren. Het weer was fantastisch, het publiek was in grote getalen aanwezig en de sfeer was geweldig. De dag werd afgesloten met een gezamenlijk optreden van alle verenigingen en het Shantykoor. Het podium was te klein en het dak werd eraf geblazen, maar wat een lol. Het was erg gezellig, leerzaam en zeker voor herhaling vatbaar. Volgend jaar Deining in ……?
De foto’s van de Deining staan op de website. Helaas was het door het speelschema niet mogelijk om alle verenigingen op de foto te krijgen. Mogelijk worden er nog meer foto’s geplaatst op de facebookpagina van Deining in Bussum.

Maandag 30 mei 2016

Terwijl het orkest van Muziekvereniging Het Gooi druk is met het instuderen van alle stukken voor Deining in Bussum (5 juni 2016) heeft Jeugdorkest G-Force! juist een daverend optreden achter de rug. Op 26 mei hebben ze op de Laarderweg alle wandelaars muzikaal ondersteund bij de laatste loodjes. Een zeer geslaagd optreden en veel wandelaars bleven dan ook staan luisteren. Dit leverde wel de nodige opstopping op, maar dat kon niemand wat schelen. De stemming zat er goed in! De foto's zijn nu terug te vinden op Facebook en op de website!

Zaterdag 23 april 2016

Afgelopen zondag heeft Muziekvereniging Het Gooi weer haar jaarlijkse concert(en) in Spant! gegeven. Om meerdere redenen zeer bijzondere concerten.

Allereerst was er het speciale kinderconcert, waarbij G-Force! een spetterend optreden gaf. Na de prijsuitreiking van winnende schilderijen van het dienrenproject, was het tijd voor het sprookje van de Gelaarsde Kat. Het ‘grote’ orkest zorgde voor de muziek en Gaston Banier vertelde op geheel op eigen wijze het verhaal. De kinderen hebben zich uitstekend vermaakt.

Om half drie begon het oorspronkelijke concert met een grote variatie aan muziekstijlen en muziekgenres. Naast Gaston Banier die opnieuw het verhaal van de Gelaarsde Kat ten gehore bracht, was er ook een gastoptreden van Tonnie van Kothen op de piano. Tamara Lunack heeft het concert weer kundig aan elkaar gepraat.

Last but nog least was het een bijzondere dag, omdat dirigent Theo Hoekstra, na 33 jaar, een punt achter zijn dirigeercarrière heeft gezet. Hij werd verrast en bedankt door het orkest dat speciaal voor hem Sinfonia van de Lemmer Cantate heeft gespeeld. Een stuk dat door de vader van Theo, Pier Hoekstra, is gecomponeerd. Uiteraard kamen er ook nog een paar foto’s uit ‘den ouden doosch’ voorbij.

De foto's van het concert staan inmiddels op de website. De fimpjes van het concert zullen spoedig op YouTube worden gezet.

Tot slot willen we iedereen bedanken die naar de concerten is gekomen. Niets is fijner om dan voor een volle zaal te spelen. We hopen u binnenkort bij één van onze andere muzikale activiteiten weer te horen applaudisseren.

17 april 2016

Dinsdag 16 januari ging het dierenproject op de Vitusschool in Bussum van start. Alle kinderen hebben, onder leiding van Kunstenaar Jaap, hun beeld van de muziek (Noah's Ark) omgezet in een schilderij. Tijdens het concert van Muziekvereniging het Gooi werden alle schilderijen in de foyers getoond. Tijdens het jeugdconcert werden de winnaars bekend gemaakt. De winnende schilderijen zie je hieronder.

       

17 april 2016 Jaarlijks concert muziekvereniging Het Gooi in Spant! – Afscheid dirigent Theo Hoekstra

Een bijzonder concert omdat: er naast muziekstukken zoals Festa Paesana, High Voltage en Danzon, ook het verhaal van De Gelaarsde Kat gespeeld gaat worden. De verhalenverteller Gaston Bannier weet op zijn eigen wijze door het muzikale verhaal heen te wandelen. Met Gaston Bannier en muziekvereniging Het Gooi wordt De Gelaarsde Kat een ervaring. Gaston is de dorpsdichter van Bussum.

Een bijzonder concert omdat: de jeugd van de vereniging (G-Force) zich presenteert in gezamenlijkheid met de jeugd (J.O.N.G.) van onze bevriende muziekvereniging Nardinc uit Naarden.

Een bijzonder concert omdat: dit het laatste concert is o.l.v. dirigent Theo Hoekstra. Theo is al ruim 33 jaar dirigent van muziekvereniging Het Gooi en haar voorganger Crescendo.

Een bijzonder en verrassend concert van Muziekvereniging Het Gooi.
Zondag 17 april
Aanvang: 14.30 uur
Theater Spant! Dr. A. Kuyperlaan 3, 1402 SB Bussum
Kaarten verkrijgbaar aan de kassa of via tabakspeciaalzaak Willem Jansen aan de Spiegelstraat in Bussum

17 april 2016 Jaarlijks concert muziekvereniging Het Gooi in Spant! – Extra kinderconcert

Zondagmiddag 17 april vindt er een kinderconcert plaats in theater Spant in Bussum.
Het is een concert speciaal bestemd voor kinderen, maar ook ouders of andere geïnteresseerden zijn natuurlijk van harte welkom!
Het orkest van de muziekvereniging speelt samen met haar jeugdband G- Force en het jeugdorkest van Nardinc uit Naarden, JONG, o.a. De Gelaarsde Kat, met verteller Gaston Bannier. Ook is er op het podium plaats voor de beginnende muzikanten die spelen in de Blazersband.
Zondag 17 april
Theater Spant!
Tijd: 13.00 - 13.40 uur
Vrije toegang

Het Artistiekproject Dieren

Dinsdag 16 januari was het zover. Na een lange zoektocht en voorbereiding ging het Dierenproject van start op de Vitusschool in Bussum. Het dieren project is een combinatie van luisteren naar muziek en de daarbij ontstane inspiratie om te zetten in een schilderij.

Doel van het project is het bevorderen van muziekontwikkeling en creativiteit bij basisschoolleerlingen.
Hoe ziet het project er concreet uit? Het begint met het luisteren van een muziekstuk. Gevraagd wordt om vantevoren na te denken over de volgende vragen: Wat doet het muziekstuk met je? Wat heb je gehoord? Wat roept dat voor beelden bij je op?
Daarna ga je onder leiding van een kunstenaar die beelden/emoties schilderen op een canvas doek.

       

Groep 6/7 van Juf Mieke begon, na een inleiding van Hans den Breejen van onze muziekvereniging, met het luisteren van het stuk Noah’s Ark. Een muziekstuk van bijna 10 minuten. Er was geen inleiding over het stuk; de leerlingenwisten niet de titel of het verhaal dat daarbij hoorde. Na afloop werd de vraag gesteld ‘’ Wat heb je gehoord? Waar ging dit over?” Dit leverde leuke resultaten op, de kinderen hoorden van alles, van een boot tot een kerstman en autorace.

Kunstenaar Jaap, van de stichting Artes, vertelde daarna dat het muziekstuk over Noah’s Ark ging. De schilderdoeken werden uitgedeeld en de verf gepakt. Jaap en Saskia gingen met de kinderen aan de slag en begonnen met uitleg over hoe je een schilderij opzet en legden een paar schildertechnieken uit. Al snel zag je resultaat op de doeken verschijnen. Na 1 uur schilderen waren de eersten klaar en op het einde waren de meesten klaar. Dit is sneller dan we dachten, we hadden er twee middagen voor uitgetrokken, maar het resultaat mocht er echt wel zijn. De kinderen waren ook enthousiast. Op naar groep 6 en 7 in een misschien iets andere opzet. Op 17 april zijn de schilderijen te bewonderen op het Concert van Het Gooi in Spant! Bussum.

Vrijdag 1 januari 2016

Maandag 21 december 2015

Tijdens de donkere dagen voor kerst hebben het orkest en het jeugdorkest G-Force niet stilgezeten. Diverse optredens hebben er plaatsgevonden. Helaas heeft het weer niet meegezeten, maar dat heeft de pret niet mogen drukken. De foto's van de kerstconcerten staan op de website.

Zondag 8 novmember 2015

Afgelopen donderdag 5 november heeft Muziekvereniging Het Gooi, samen met het Jongenskoor Dzvinochock, een zeer geslaagd concert gegeven in de Josfkerk in Bussum. Een dergelijk concert vergt veel voorbereiding en achter de schermen is er dan ook hard gewerkt door veel vrijwilligers. We willen iedereen bedanken voor hun inzet en we mogen met z'n alleen weer terugkijken op een mooie samenwerking. Het smaakt naar meer. De foto's van het concert zijn vanaf nu terug te vinden op website!

Zaterdag 7 november 2015

De webmaster kwam vandaag tot de ontdekking dat de foto's van een zeer gevarieerde en muzikale ensembleavond nog niet op de website stonden. En dat terwijl iedereen zo goed zijn/ haar best heeft gedaan om op alle manier goed voor de dag te komen. Onder het motto ‘beter laat dan nooit’, hierbij alsnog de foto’s en excuses voor vertraging.

In Memoriam - Jerica de Groot-Dijkman

Een gewone donderdagavond met een gewone repetitie, zo zou het geweest moeten zijn. Maar zo was het niet. Op donderdag 8 oktober bereikte ons het trieste bericht dat Jerica de Groot op 37-jarige leeftijd, tijdens haar vakantie in Sri Lanka, plotseling was overleden.

Jerica is jarenlang een trouwe invalster geweest van Muziekvereniging Crescendo. Eerst alleen met het jaarlijkse concert, daarna ook met andere optredens, feesten en partijen. Uiteindelijk was Jerica elke donderdagavond in Bussum te vinden, ze was niet meer weg te denken. In 2011 is Jerica daarom maar gewoon lid geworden, wel zo makkelijk en zeker erg gezellig.
Jerica was altijd zeer actief en was eigenlijk overal wel voor in. Gewone optredens, maar ook tijdens de voorspeelavonden en in speciaal geselecteerde ensembles speelde ze altijd mee. Zelfs de geboorte van Huub was goed gepland, ze heeft geen concert gemist. En natuurlijk was het altijd gezellig in de bar, na afloop van een repetitie, fietsenrally of optreden. Haar lach was zeer aanstekelijk.
Donderdag 8 oktober is er door muziekvereniging het Gooi niet gerepeteerd, de schok was te groot. Niet te bevatten dat iemand die zo vrolijk is, zo vol leven en volop aan het genieten is van haar gezin, er ineens niet meer is. Het gemis is groot.
We wensen Anton, Huub, familie en vrienden veel sterkte toe bij het verwerken van dit grote verlies.

Maandag 5 oktober 2015

Veel zijn het er niet, maar de foto's van Bussum Cultureel 2015 staan op de website. Tevens ook een link naar een artikel van Bussumsnieuws.nl. Heeft u nog foto's van Muziekvereniging het Gooi? Geeft dit dan door via info@muziekvereniginghetgooi.nl.

Maandag 31 augustus 2015

In verband met bijzondere onvoorzienbare omstandigheden is het koffieconcert gisteren helaas niet doorgegaan. Onder het motto, drie keer recht is scheepsrecht, gaan we op zoek naar een nieuwe datum. We houden u op de hoogte.

Woensdag 26 augustus 2015

De eerste repetitie is een feit. Afgelopen donderdag is er flink geoefend en geknutseld aan het programma voor aanstaande zondag. Dan geven wij namelijk een koffieconcert in het Openlucht theater is Eemnes. Wij gaan natuurlijk uit van mooi weer en de verwachtingen zijn ook goed. We zien u dan ook graag aanstaande zondag. Om half 12 begint het concert. Houd voor de zekerheid onze facebookpagina in de gaten. Mochten de plannen veranderen dan leest u dat daar.

Zondag 16 augustus 2015

De zomervakantie is bijna ten einde, maar de zomer hopelijk niet. Op een toplokatie nog even lekker nazomeren met lekkere, luchtige en leuke muziek, onder het genot van een koppje thee of koffie? Dat is mogelijk op zondag 30 augustus om 11.30 uur in het Goois Openluchttheater te Eemnes. Dus pak de fiets, trein, bus of auto en kom gezellig naar ons luisteren. De toegang is gratis. Een donatie wordt natuurlijk altijd gewaardeerd. Het Goois Openluchttheater is te vinden aan de Heidelaan naast nr. 14 in Eemnes. Voor meer informatie: http://www.gooisopenluchttheater.nl/

Maandag 29 juni 2015

Zondag 28 juni 2015 was weer een nieuwe editie van de jaarlijkse fietsenrally. Dit jaar uitgezet door Aart en Bets. Vierentwintig fietsers hebben de mooie route van 29 kilometer afgelegd. Alleen bij het vertrek was er sprake van een klein regenbuitje, daarna was het perfect fietsweer. Dus geen straf om bij de controlepost even rustig te zitten en de vragen te beantwoorden. De eerste prijs is dit jaar naar het team van Coen B., Antoinette en Veronica gegaan. Ze zijn nu al druk bezig met schrijven van het stukje voor de nieuwsbrief. Na afloop natuurlijk weer de altijd gezellige en lekker BBQ. En ook dit jaar weer meer eters dan fietsers ;-). Met dank aan de grillmeesters Theo, Erwin en Max. Het was weer een geslaagde dag, met enthousiaste deelnemers. De foto's zijn terug te vinden in de fotogalerij. Iedereen bedankt voor de inzet. Tot volgend jaar!

Zaterdag 13 juni 2015

De afgelopen weken hebben de leden van Muziekvereniging Het Gooi niet stil gezeten. G-Force heeft op de laatste dag van de avondvierdaagse alle lopers muzikaal aangemoedigd, zodat zij swingend de laatste meter konden afleggen. Verder wordt met de diverse ensembles hard geoefend voor de ensemble avond op 2 juli. Maar eerst is er nog het traditionele concertje bij het meertje van Vlek op donderdag 18 juni. Dit als signaal aan de buurt dat wij als vereniging ook nog iets anders kunnen dan hun papier en dozen ophalen. We laten graag horen dat een muziekvereniging mooier klinkt dan het legen van een papierbak. Met de opbrengst kunnen wij als vereniging, weer investeringen doen. Zo helpen we elkaar. Tot donderdag 18 juni!.

Woensdag 10 juni 2015

Er is weer een nieuwe nieuwsbrief uit. Leuke nieuwtjes en terugblikken. Natuurlijk ook weer een goed moment om de agenda bij te werken. Er staan weer een aantal optreden en andere activiteiten op de agenda, die u zeker niet mag missen!

Zondag 31 mei 2015

In verband met de slechte weersonstandigheden gaat het koffieconcert vandaag niet door! Wij hopen u zondag 30 augustus alsnog te mogen verwelkomen in het Goois Openluchttheater voor een nieuwe poging. De datum is nog wel onder voorbehoud. Meer informatie zal nog volgen. Houd ook onze facebookpagina in de gaten.

Dinsdag 5 mei

Inmiddels alweer geslaagde optredens tijdens koningsdag en de 4 mei herdenking achter de rug.... maar hierbij dan toch het eerste filmpje van het concert van 19 april: Conductor's March. We zaten dit jaar wel goed in de schijnwerpers, maar de camera's die we tot onze beschikking hebben, blijven moeite houden met het binnen filmen. Veel kijk- en luisterplezier gewenst.

Zaterdag 25 april 2015

De foto's van het jaarlijkse concert in Spant! staan op de website. Er zijn foto's van de generale repetitie, het ontvangen van de bezoekers, de spanning in de kleedkamer en natuurlijk van het concert zelf. Kortom, een goede weergave van een 'crazy' muzikale zondag.

Woensdag 22 april 2015

Afgelopen zondag was het jaarlijkse concert van Muziekvereniging Het Gooi. Ook dit keer was het weer een waar muzikaal spectakel. Voor de pauze de wat zwaardere en gedragen stukken. Na de pauze ging het echter los en kwam het thema Crazymix echt toch zijn recht. Er zal hard worden gewerkt om alle foto's en filmpjes op de website en YouTube te zetten. Tot die tijd, hierbij alvast wel een klein voorproefje, namelijk een filmpje dat gemaakt is tijdens het repetitieweekend. Een kijken in de keuken...... En natuurlijk is het laatste nieuws ook te vinden op onze Facebookpagina.

Zondag 4 januari 2015

Muziekvereniging Het Gooi wenst al haar leden, donateurs, facebookvrienden en belangstellenden een voorspoedig, gezond en vooral muzikaal 2015 toe. Ook dit jaar staat er weer mooi programma van verschillende optredens op de agenda. Het hoogtepunt is natuurlijk het jaarlijkse concert in Spant! Het thema blijft dit keer nog een verrassing, maar er staan mooie stukken op de lessenaar. Gezien de overweldigende belangstelling van het afgelopen jaar is het verstandig om alvast kaarten te reserveren. Dit kan onder andere via de e-mail.

Maandag 22 december 2014

Het kerstconcert in samenwerking met ProMusica was een succes. De kerk zat helemaal vol en iedereen zong uit volle borst mee. De kerststemming zat er goed in, hetgeen op de foto's ook goed is te zien. Dezelfde avond stond Facebook dan ook in het teken van het kerstconcert. We wensen iedereen hele fijne kerstdagen en alvst een knallend uiteinde. Op naar een muzikaal 2015!

Zaterdag 20 december 2014

Morgen, 21 december, is het weer zo ver. Het jaarlijkse kerstconcert in de Sint Jozef Kerk in Bussum. Dit jaar in samenwerking met Pro Musica. Een concert dat u zeker niet wilt missen! Om 15.00 uur begint het concert, maar de deuren gaan uiteraard eerder open.

Woensdag 12 november 2014

Het is een feit, vanaf vandaag staan alle filmpjes van het afgelopen concert in Spant! op YouTube. Alle nummers van het orkest, de blazersband en jeugdorkest G-Force! zijn op het eigen kanaal terug te vinden. Het is al eerder gezegd, maar helaas is de beeldkwaliteit dit keer wat minder door de sfeerverlichting. Dat mag de pret echter niet drukken. Het is absoluut de moeite waard om de filmpjes te bekijken en te beluisteren. Ondertussen wordt er hard gewerkt aan een nieuw programma voor het aankomende concert op 19 april 2015. Zet deze datum vast in uw agenda!

Vrijdag 7 november 2014

Gisteravond heeft Muziekvereniging Het Gooi, samen met jongenskoor Dzvinochok uit Kiev een groots concert gegeven in de Jozefkerk in Bussum. De kerk zat zo goed als vol en het applaus moet in de omgeving te horen zijn geweest. Het was een heel bijzonder optreden en iedereen was vol lof. Heeft u het gemist? Geen paniek, we zijn van plan het volgend jaar nog een keer over te doen. Foto's en filmpjes staan al op Facebook. Binnekort zullen er ook wat foto's op de website worden geplaatst.

Woensdag 22 oktober 2014

KOOR UIT KIEV ZINGT OP 6 NOVEMBER IN BUSSUM!
Op donderdagavond 6 november geeft Muziekvereniging Het Gooi samen met een jongenskoor uit Kiev een concert in de Jozefkerk in Bussum. Aanvang 20.00 uur
Het jongenskoor ‘DZVINOCHOK’ uit Kiev is weer in Nederland en geeft een reeks van concerten in ons land. Het koor, in 1967 opgericht zingt al járen onder leiding van dirigent Ruben Tolmachov. Naast optredens in de eigen Sophia-kathedraal gaf het koor talloze concerten, soms met het Nationaal Filharmonisch Orkest van Oekraïne, vaak in het buitenland, en sinds 1993 in Nederland. Voor het repertoire wordt geput uit de rijke tradities van volksmuziek, religieuze koorzang uit Oost- en West-Europa en uit hedendaagse, lichte koormuziek. De vijftig talenten en talentjes, de jongsten zijn ongeveer tien jaar oud , zullen dit jaar optreden op diverse plaatsen in Nederland. Zij worden ondergebracht bij gastgezinnen in Gorredijk en omgeving.
Dit jaar is de reis echter anders dan andere keren. Niet alleen vanwege de moeilijke episode waarin Oekraïne en zijn inwoners momenteel verkeren, maar ook en vooral door de verbijsterende crash van MH17. De impact in ons land wordt door de Kievenaren meegevoeld, wat tot uitdrukking kwam in de bloemen bij de ambassade, en wat te horen zal zijn in de concerten. Er zal gepaste aandacht geschonken worden aan de hartverscheurende gebeurtenis. Het is fijn te beseffen dat muziek van hoop en troost bij Dzvinochok in goede handen is en dat het de boodschap van die muziek naar beste vermogen met ons wil delen.
U bent daarom van harte uitgenodigd voor dit unieke concert in de Jozefkerk aan de Laarderweg te Bussum. De toegang is gratis. Voor de bestrijding van de onkosten zal wel een bijdrage gevraagd worden ten behoeve van het koor. Dzvinochok heeft geen vaste inkomsten-bronnen en de financiële situatie in Oekraïne is werkelijk bar en boos. De organisatie in Nederland berust volledig bij vrijwilligers. Van de zes Cd’s zullen er een aantal verkrijgbaar zijn.

Meer informatie omtrent het koor vindt u op facebook. Voor vragen en informatie over het concert kunt u terecht bij Hans den Breejen via de website, e-mail of telefonisch op 0653178533.

Zondag 19 oktober 2014

Er is weer een nieuwe nieuwsbrief uit. Altijd leuk om te lezen en ook zeer informatief. Zeker met het herfstweer op komst een aanrader om te lezen.

Dinsdag 14 oktober 2014

Er zijn weer veel nieuwe data bekend van de diverse optreden. En zeker de activiteiten voor 2015 zijn zeer divers.
Maar eerst nog ter afsluiting van 2014 het bekende kerstconcert. Dit jaar weer in samenwerking met Pro Musica. Bekende stukken zoals Christmas Day en Polish Christmas Music zullen ten gehore worden gebracht. Tevens is er uiteraard aandacht voor de gebruikelijke samenzang.
Op 19 april 2015 is het jaarlijkse concert in Spant! Schijf deze datum meteen in uw agenda! De muziekcommissie is druk bezig om weer een aantrekkelijk programma samen te stellen en de leden zijn thuis hard aan het studeren. We gaan er samen weer een een succes van maken!
Tot slot staat er voor 2015 ook een nieuw optreden op de agenda, namelijk een concert in het Goois Openluchttheater in Eemnes. Maar daarover later meer...

Maandag 18 augustus 2014

Het zomerreces zit er óók voor Muziekverenging Het Gooi weer op. Aankomende donderdag zijn weer de eerste repetitie van het nieuwe seizoen. Eerst zal de focus liggen op de optreden voor Bussum Cultureel op 6 september. Daarna gaan we via het kerstconcert en mogelijk andere uitstapjes alweer toewerken naar het jaarlijkse concert in 't Spant. Ook de webmaster gaat weer aan het werk, dus blijf de site in de gaten houden voor nieuwe foto’s en ander nieuws.

Vrijdag 4 juli 2014

Vakantie! Met een zeer gevarieerde en geslaagde ensemble avond en een succesvol optreden bij het Meertje van Vlek is het seizoen afgesloten. Tijd om de batterij weer op te laden voor een nieuw muzikaal seizoen. En natuurlijk kan er in de vakantie wel gewoon gestudeerd worden ;-)

Maandag 16 juni

Er staan weer een aantal optredens en activiteiten op het programma. Zo is er aanstaande donderdag (19 juni) de ensemble avond. Verrassende optreden van jong en oud en diverse samenstelling. Echt de moeite waard om te komen luiseren. Verder is er nieuws van ons jeugdorkest G-Force! In navolging van het grote succes van vorig jaar, geeft G-Force! ook dit jaar weer een spetterend concert op Fort werken IV in Bussum. Een afwisselend programma van het hele jeugdorkest, maar ook diverse ensembles. Vanaf 10.30 uur staat de koffie voor u klaar. U komt toch ook?

Zondag 20 april 214

De foto's van het concert staan op de website. Het is een kleine greep uit al het beeldmateriaal, maar het geeft een goed beeld van het sfeervolle en en swingende concert.

Woensdag 16 april

Het eerste filmpje van het concert staat op YouTube! Helaas was het voor de camera's iets te donker, waardoor de beelden niet scherp genoeg zijn om echt in te zoemen, maar dat zal een aantal mensen niet zo erg vinden ;-). De andere filmpjes volgen spoedig.

Maandag 7 april

Het jaarlijkse concert zit er weer op. Naast een paar mooie werken van het gehele orkest, was ook veel ruimte voor solisten, ensembles en natuurlijk ons eigen jeugdorkest G-Force! en de Blazersband. Het was een zeer geslaagde middag met veel positieve reacties. De foto's en filmpjes zullen spoedig volgen.

Zondag 6 april

Muziekvereniging Het Gooi presenteert………………………………In the spotlight!
Dit jaar geen specifiek thema. De muziekcommissie heeft bedacht dat we aan u, ons publiek, willen laten horen dat we muzikaal gezien van vele markten thuis zijn. Naast klassieke muziek en originele harmoniemuziek spelen we ook eigentijdse nummers. Dus voor iedereen zit er wat bij. Een afwisselend programma waarbij ook ons jeugdorkest en de blazersband zullen optreden. Tevens hebben we voor dit concert een speciaal saxofoon-ensemble gevormd. Kortom op zondagmiddag 6 april bent u van harte welkom in Spant!
Gezien de overweldigende belangstelling van het afgelopen jaar is het verstandig om alvast kaarten te reserveren. Kaarten à 5 euro zijn verkrijgbaar op de repetitieavond of bij Tabakspeciaalzaak Jansen in de Spiegelstraat. Uiteraard kunnen kaarten ook per mail besteld worden (info@muziekvereniginghetgooi.nl) of bij het secretariaat 035-6970160.

Woensdag 5 maart 2014

Er is weer een nieuwe nieuwsbrief uit. Dit keer met aandacht voor het afscheid van Ton Bierman, maar ook vol met de laatste weetjes voor het concert van 6 april. De nieuwsbrief is te vinden op onze activiteitenpagina.

Dinsdag 25 februari 2014

De kalender is weer bijgewerkt. En ondertussen wordt er hard geoefend voor het aankomende concert op 6 april! Muziekvereniging Het Gooi presenteert……een muzikaal programma met voor elk wat wils. Gezien de overweldigende belangstelling van het afgelopen jaar is het verstandig om alvast kaarten te reserveren. Dit kan via info@muziekvereniginghetgooi.nl.

Woensdag 1 januari 2014

Muziekvereniging Het Gooi wenst al haar leden, donateurs, facebookvrienden en belangstellenden een voorspoedig, gezond en vooral muzikaal 2014 toe. Ook dit jaar staat er weer mooi programma van verschillende optredens op de agenda. Het hoogtepunt is natuurlijk het jaarlijkse concert in Spant! met dit keer een muzikaal programma met voor elk wat wils. Gezien de overweldigende belangstelling van het afgelopen jaar is het verstandig om alvast kaarten te reserveren. Dit kan onder andere via de e-mail.

Maandag 16 december 2013

De site is weer helemaal vernieuwd. De kleuren zijn aangepast aan het logo en de site moet nu ook goed leesbaar zijn op de diverse mobiele apparaten. Kortom, wij zijn op alle fronten klaar voor 2014!

Woensdag 4 december 2013

De site is weer helemaal bijgewerkt. Het nieuwe logo staat op de site, de agenda is aangevuld met alle optreden voor het aankomende seizoen, er is een nieuwe foto op de pagina van Jeugdorkerst G-Force! geplaatst en de contactpagina is aangepast. En last but nog least, we hebben nu ook een vacature-pagina! Zeker even de moeite waard om een kijkje te nemen. We hopen natuurlijk op veel nieuwe (jeudige) aanwas.

Zondag 17 november 2013

Sinds vandaag staan alle filmpjes van het afgelopen concert op YouTube. Dus alle nummers van het orkest, Jeugdorkest G-force! en de ensembles. Onze eigen rap 'Muzikant in Bussum' mag natuurlijk niet ontbreken. Veel kijk- en luisterplezier!!

Zondag 22 september 2013

Vandaag is er weer een filmpje op YouTube geplaatst. Dit keer een speciale videobewerking van Forever Abba Gold gespeeld door het jeugdorkest G-Force! Zeker de moeite waard om te bekijken en te beluisteren.

Donderdag 19 september 2013

Vandaag is het officieel, de oprichting van Muziekverenging Het Gooi is een feit. Het afgelopen jaar hebben de beide muziekverenigingen al met veel plezier en toewijding als één orkest gespeeld. Nu de samenwerking beklonken is in een nieuwe vereniging kan het niet meer stuk. We wensen alle leden, donateurs en andere belangstellende een hele mooie muzikale toekomst toe!

Dinsdag 17 september 2013

Op 7 september heef Bussum zich weer van zijn culturele kant laten zien tijdens Bussum Cultureel. Zowel het gewone orkest als het Jeugdorkest G-Foce! hebben een muzikaal optreden verzorgd. Diverse stukken werden aan een enthousiast publiek ten gehore gebracht. En onze eigen Iris heeft de hele dag, op jacht naar nieuwe leden, de kraam bemand. De foto's van beide optreden zijn te vinden in de fotogalerij.

Maandag 2 september 2013

Afgelopen zondag was weer een nieuwe editie van de beroemde fietsenrally. Het was een schitterende route door Het Gooi en de weergoden waren dit jaar gunstig gezind. Veertien koppels gingen de uitdaging aan. Er werd hard gefietst, zorgvuldig gesjoeld en de hersenen werden gekraakt over een paar pittige vragen. De winnaars zullen nog een stukje moeten schrijven voor de nieuwsbrief. Uiteraard werd de sportieve dag afgesloten met een heerlijke barbecue. Volgend jaar verwacht de organisatie uiteraard nog meer deelnemers en dan niet alleen aan de barbecue.

Vrijdag 23 augustus 2013

Gisteravond was na een mooie zomervakantie tocht echt weer zo ver. De eerste repetitie van het seizoen was een feit. En rustig beginnen was niet aan de orde, want er moet geoefend worden voor Bussum Cultureel. Op 7 september zullen het orkest en het Jeugdorkest G-Force! van Muziekvereniging Het Gooi weer een aantal mooie muziekstukken ten gehore brengen. Daarnaast is er nog veel meer te zien en te beleven, dus zeker de moeite waard om te komen kijken en luisteren.

Zondag 28 juli 2013

Het heeft even geduurd, maar de foto's van het zomerconcert van ons Jeugdorkest G-Force! staan op de website. Het was een zeer geslaagde dag. De foto's van een goede impressie van de locatie, maar ook de diverse ensembles staan op de gevoelige plaat.

Zaterdag 27 juli 2013

Ondanks het mooie weer is er weer een filmpje van het afgelopen concert gemonteerd. En dit keer is het de beurt aan ons eigen Jeugdorkest G-force! Het is elke keer weer mooi om te horen en ze zien hoeveel vorderingen de leden van het jeugdorkest maken. Zeker de moeite waar om even te kijken en te luisteren naar Duchi Merenque uitgevoerd door G-Force!

Maandag 22 juli

Op 30 juni heeft ons eigen jeugdorkest G-Force! een spetterend optreden verzorgd op Fort Werken IV. Maar met de nieuwe naam, de nieuwe outfit, een schitterde locatie en het mooie weer kon het eigenlijk ook niet anders dan een geweldige dag worden. Naast de optreden van het Jeugdorkest, werden ook door de blazersklas en voor de gelegenheid gevormde ensembles voordrachten gehouden. Nu de webmaster weer terug is van vakantie, zullen de foto's van deze dag snel op de website te vinden zijn.

Dinsdag 25 juni 2013

Media nieuws. Achter de schermen wordt er hard gewerkt om alles up-to-date te houden. De website, de facebookpagina, maar ook ons eigen YouTube kanaal worden continue bijgewerkt.
In de fotogalerij zijn nu ook de foto's te vinden van de zeer geslaagde ensemble avond. Iedereen had een kans om verschillende samenstelling te laten zijn of haar kwaliteiten te laten horen. En ook dit jaar is daar flink gebruik van gemaakt. Duetten en kwintetten (met 6 personen ?), maar ook de koper- en houtsectie hebben zich van hun beste kant laten horen. Het publiek had een mooie avond. Volgend jaar staat de ensemble avond zeker weer op het programma, dus er kan vast geoefend gaan worden!
Op YouTube is alweer het vierde filmpje van het afgelopen concert terug te vinden. Dit keer gaat het om het muzikale hoogstandje El Camino Real. Zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen. Het monteren van een filmpje is nog een tijdrovend klusje, maar het resultaat maakt alles goed.

Maandag 17 juni 2013

Gistermiddag, zondag 16 juni, heeft de Prins Maurits Band haar 65-jarige bestaan gevierd bij de Vernissage. Collega muziekverenigingen uit het Gooi waren uitgenodigd om een muzikale bijdrage te leveren. In het zonnetje en tussen de gebouwen van Fort Werk IV werden er uiteenlopende muziekstukken ten gehore gebracht. De gezamenlijke muzikale afsluiting was ook een succes. Op YouTube is Music te beluisteren. Op de fotopagina zijn een aantal impressiefoto's te vinden, waaronder van het optreden van muziekvereniging Het Gooi.
Muziekvereniging Het Gooi feliciteert de Prins Maurits Band met dit mooie jubileum en wens een iedereen nog een lange muzikale toekomst toe.

Dinsdag 28 mei 2013

Concert nieuws! Op 16 juni 2013 zal Muziekvereniging Het Gooi een muzikale bijdrage leveren aan het 65-jarig jubileum van de Prins Maurits Band. Meer informatie is te lezen op het speciaal ontworpen affice.
Maar er gebeurt nog meer op de Vernissage. Op 30 juni 2013 zullen ons jeugdorkest en de blazersband hun eerste eigen concert gaan geven. We hopen natuurlijk dat er heel veel publiek komt kijken en luisteren. Vriendjes, vriendinnetjes iedereen is welkom! De toegang is gratis en iedereen krijgt één consumptie cadeau. Na afloop van het concert is er nog voldoende tijd om na te genieten en te praten. Zo kan het seizoen gezellig worden afgesloten!

Vrijdag 17 mei 2013

Nadat al eerder Music Without Borders op YouTube was gezet, is sinds vandaag ook La Cucina Italiana te beluisteren en te bewonderen. Dé kans om weer even terug te gaan naar het geweldige concert van 7 april 2013 in Spant!.

Vrijdag 10 mei

Vandaag heeft een kleine afvaardiging van Muziekvereniging Het Gooi een muzikale bijdrage geleverd aan de Veteranendag. Het was een eer om een bijdrage te kunnen leveren aan deze bijzondere dag. Een aantal foto's zijn op de website geplaatst.

Zondag 14 april 2013

De eerste film van het het afgelopen concert staat op YouTube. Het gaat om het openingsnummer Music Without Borders. Zeker de moeite waar om even een kijkje te nemen en nog eens na te genieten van het geweldige concert.

Dinsdag 9 april 2013

De foto's van het concert van afgelopen zondag zijn op de website geplaatst. Naast de mooie concertfoto's zijn er ook foto's te vinden van de voorbereidingen. Met dank aan onze fotografen.

Zondag 7 april 2013

Vandaag was het dan zo ver. Het eerste officiële concert van Muziekvereniging Het Gooi. Al maanden hebben de leden van de muziekverenigingen St. Jozef en Crescendo naar dit moment uitgekeken. En terecht, het was een zeer geslaagde middag. Afwisselende muziek werd ten gehore gebracht, terwijl het publiek de denkbeeldige reis rond de Middellandse Zee aan het maken was. Het zeer enthousiaste publiek gaf na afloop een staande ovatie. En natuurlijk staat ook over deze bijzonder en zeer geslaagde gebeurtenis een artikel op Bussumsnieuws.

Woensdag 27 maart 2013

In het Bussumsnieuws is weer een artikel geschreven over de fusie tussen Cresecendo en St. Josef. Dit keer met de titel 'Crescendo en St. Jozef wennen snel aan elkaar'. In het artikel wordt ook vooruitgeblikt op het eerste gezamenlijke concert op 7 april in Spant!. Een deel van het artikel is te lezen op de website van Bussumsnieuws. In de oorspronkelijke krant staat op pagina 3 het volledige artikel.

Zondag 17 maart 2013

Er wordt hard gewerkt aan de fusie tussen Crescendo en St. Josef. Op de website van bussumsnieuws.nl is er een artikel geplaatst over de vorderingen. Het hele artikel is terug te vinden op de media-pagina/ pers en op Website Bussumsnieuws.

Woensdag 9 januari 2013

Vanaf deze plek willen wij u een heel gelukkig, gezond en muzikaal 2013 toewensen!
Voor de leden die ons van een drankje/hapje gaan voorzien (voor- tijdens- en na de repetitie) het volgende bericht: het nieuwe barschema kunt u vinden op de pagina activiteiten.

Woensdag 11 december 2012

Op zaterdag 2 november heeft een kleine afvaardiging van het saxofoonlegioen van Jozef en Crescendo actief deelgenomen aan het Deventer Sax Event. Voor een uitgebreid verslag klik hier.

Maandag 8 oktober 2012

Crescendo repeteert sinds de zomervakantie samen met de leden van Muziekvereniging St. Jozef. Op zaterdag 8 september is er onder grote publieke belangstelling op Bussum Cultureel een gezamenlijk concert gegeven onder leiding van dirigent Theo Hoekstra. De foto's van Bussum Cultureel komen binnenkort op onze fotopagina. De bedoeling is om in de komende periode samen te blijven werken. De samenwerking kan uitmonden in een fusie in 2013.

© 2013 Muziekvereniging Het Gooi